Thursday 4 September 2014

привіт з Лондона: свято для очей

класично, починаю з поясненя чому у назві фігурує "привіт з Лондона", бо інгридієгти цієї страви я відкрила для себе саме в Лондоні - так-так, як би дивно це не звучало, але тут я вперше спробувала запечений ашпарагус і вперше почала готувати використовуючи маленьку кукурузку (мені більше подобається її англомовна назва "baby sweetcorn" :) так мило). І звичайно бекон! думаю, усі знають про "британський сніданок", що являє собою яєшню з беконом (головне він має бути ситним), тому бекон тут продають нарізаний та солений, а часом навіть копчений на кожному кроці, а у нас я, звісно, навмисно не шукала, але й на очі мені сам собою він не траплявся. Також мені ця страва така кольорова, що я її називаю "святом для очей" - тут є і зелене, і червоне, і жовте - краса!

починаємо з бекону, його слід порізати на дрібніші шматочки, а не використовувати тими готовими кавалками, якими він продається. І ставимо на сковорідку, щоб обсмажувався (з двох сторін! тому не забуваємо перегортати час від часу). У Британії бекон весь вже солений, для мене то навіть пересолений, тому це рагу я не солю взагалі, а от що я роблю, так то обов'язково перчу бекончик чорним та запашним перцем!

далі час на овочі: для мене це завжди спаржева квасоля та міні-кукурудза, інколи я додаю ще ашпарагус, інколи трошки цукіні або баклажану, та й болгарський перець теж ніколи не буде зайвим. Всі овочі слід почистити-пообрізати крайчики (я десь тут писала, як класно навчив мене чистити спаржеву квасолю мій Петро), і порізати, як вам пасує. Інколи квасолю я навмисно залишаю цілою, щоб були такі гарнюні довгі зелені палички, ашпарагус не ріжу ніколи, кукурудзу нарізаю кружальцями, перець нарізаю смужками, а кабачко-баклажани просто як вийде - вони зазвичай втрачають форму і перетворюються на кашо-соус. Всю цю кольорову красу додаємо в сковорідку до обсмаженого бекону. Ми з Петром любимо страви гостенькі, тому я от саме у цей момент, посипаю рагу червоним перцем і швиденько обертаю овочі, щоб вони з кожного боку обсмажилися на жирі з приправами - не це потрібно хвилин 10 максимум

коли овочі готові, я додаю порізані половинками або четвертинками помідори чері (іншими словами - "додаємо червоного!") та тушкую ще 2-5 хвилинок (якщо хвилюєтеся, щоб овочі були готоді - додайте трішки води, вони пройдуться паром і будуть перфектні)

P.S. а якщо зробити без бекону, то виходить ідеальний гарнір до риби

2 comments :

  1. Веселий світлофорчик) Я теж люблю все таке кольорове, особливо таке різноманіття тішить око взимку)

    ReplyDelete
  2. Ойойой як апетитно! Впевнена що це було святом не тільки для очей, а й для шлунку ))

    ReplyDelete