Tuesday 10 March 2015

місяць перший: давай товаришувати

28 лютого Данилкові виповнився місяць! буду відвертою, перші два тижні мені час тягнувся неймовірно довго, а потім годинник - нарешті! - завівся і все якось зарухалося

мені тепер дивно, чому усі так наголошують і хвилюються про пологи, бо насправді оці перші дні мені далися набагато важче - я ходила в шоці від того, що в мене взагалі немає часу на себе, навіть поїсти чи скочити в душ... але, як каже моя мама - спочатку буде важко, а потім звикнеш. Іншими словами, легко-то не стало, але цілком нормально - терпимо так би мовити, а ще з'явилася якась мінімальна різноманітність (про неї далі)

отже, з п'ятого дня ми почали Данилка купати (у Британії рекомендують не купати тиждень-два, бо у діток після народження шкіра вкрита якоюсь дуже корисною штукою - назву я забула), він так класно реагував на занурення - здивований вираз обличчя, величезні очиська, задригав ногами - то треба було відео знімати, бо словами таке не опишеш :)

десь на десятий день ми почали гуляти - тепер я знаю, що якщо ніяк не можу Данилка вкласти спати, то треба іти на вулицю - там очка одразу закриваються, правда чьо вони відкриваються у ту ж секунду, як я переступаю поріг хати по поверненню, мені неясно - ото ж треба бути таким хитрющим?!. :)

на третьому тижні Данилко почав усміхатися - такий класний втішений вираз обличчя - вав. А на четвертому тижні він вже усміхався мені у відповідь. Особливо нам подобається дивитися на маму в дзеркало - це ж так кльово, одразу дві мами - одна "на ручках' тримає, а інша он збоку шкіриться - ну, як не поусміхатися у відповідь?.. :)

отакі у нас на разі маленькі успіхи і досягнення. Але ми ростем! і вже навіть виросли зі своїх перших штанців :)

7 comments :

  1. З чим ми Данилка, ну і маму з татом, звісно ж, урочисто і вітаємо!!! Оці перші віхи в житті: перший тиждень, перший місяць і т.д. є ніби такими незначними, але дуже важливими і пам'ятними. Тому бажаю вам, щоб і надалі все пройдене згадувалось лише і з приємністю і радістю!
    Щодо сну: а ти спробуй провести малюку екскурсію лонднськими вулицями і продовжи її вдома - може перехитриш :)))) (то, звісно ж, жарт, адже я уявляю, як ці дорогоцінні годинки його сну хочеться приділити собі)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ага, то таке мудре, що попробуй перехитри :)

      Delete
  2. + 1 до перших тиднів, особливо коли молока море або навпаки нема. От так мені твоє читати своє згадувати )) Перша усмішка то щось!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. з якою мамою не розмовляю, то у всіх перші тижні отакі :)

      Delete
    2. о та)))) а в вас балкон є? може на балконі чи під відкритим вікном заспить?
      а хоча, ті дітиська і правда такі хитрющі.... мій, наприклад, до тепер на вулиці спати не хоче, а як засне то спить пів годинки не більше
      а де хфото Данилка? поділіться своєю радістю і з нами)))

      Delete
    3. я пишу зараз з планшета, мені звідци фото не вставляються :)
      але як матиму час до компутера, то будуть і фотки

      Delete
  3. Ой які ж ви щасливі з тою вулицею )) я б днями і ночами отак з дитиною гуляла, якби вона мені засинала чи просто спала на прогулянці ))) але їй треба було тільки вдома і на мені!

    Вітаємо вас з першим місяцем, хоч вам за тиждень з хвостиком вже два буде ) швидко ті діти ростуть, хіба ні? )

    ReplyDelete