Thursday 11 June 2015

Анна Гавальда

"Просто разом"
з цього роману  почалося моє знайомство з авторкою. Книгу мені ще в студентські роки подарувала Сашуня. А от зараз перечитала - це гарна історія про кохання, кумедна і світла. Вона трохи дивна - бо герої дивні - худюча прибиральниця-художниця, старомодний дворнинин-фрік і грубуватий повар-простолюдин. Кому в голову пйдуть отакі "кадри"?!. а от прийшли вони до Анни Гавальди і дуже гармонійно вийшло, навіть казково :)

"Він її любив, вона його любила"
не знаю, як охарактеризувати форму твору - бо замалий для роману і завеликий для оповідання... просто двоє людей різних поколінь діляться життєвими болями і ніхто нікого не виправдовує і не засуджує - та й взагалі всі висновки лягають на плечі читачам :)

оповідання (Трохи про Сен-Жермен-де-Пре, Тест на вагітність, Чоловік і жінка, The Opel touch, Амбр, Солдатська відпустка, Аварія, Кетгут, Молодшенький, Минали роки, Розкладний диван, Епілог)
цю збірку під назвою "Мені б хотілось, щоби хтось мене десь чекав" мені теж Саша подарувала :) я от дивуюся, як в оповідання на кілька сторінок авторка зуміла вкласти стільки емоцій?.. дуже пронизливі деякі з них і такі "життєві"... раджу однозначно :)

2 comments :

  1. не знаю, як книжки, а портрет тут чудовий)

    ReplyDelete