Monday 14 March 2016

байка про "Війна і мир"

дівчата тут в коментарях трохи дивувалися і мені згадалися давні часи... отож, розкажу "байку" про "Війна і мир": читала я всі 4 томи вже в універі, на 1-ому курсі. А читала я тоді спецефічно - по дорозі на пари, в маршрутці, чи трамваї, на перервах між парами, або, коли викладач відходив від теми, то й на парі. То ще були часи півторагодинних лекцій з 10-ихвилинною перервою посередині...

і йшла лекція з "Алгебри та геометрії", перша її половина, і Холявка Ярослав Михайлович вирішив пожартувати (чи втретє пояснити теорему - але я сумніваюся, бо за Ярославом Михайловичем є три типи доведення: очевидно, самостійно і без доведення, тому все ж, напевно, пожартувати), і я відкрила "Війна і мир" том 3, і викладач це побачив (не помітити було важко, бо дівчат на прикладній небагато, а я, яка завжди сиділа спереду, чомусь пересіла на середину саме на тій парі, і він ще й вів у моєї групи практичні, тому точно мене знав навіть на ім'я, а не лише "в обличчя")...

і от під час перерви посередині лекції Ярослав Михайлович йде на вихід "на перекур" на коридорі (та-та, "дикі" прекрасні часи, коли викладачі разом зі студентами "курили" з вікна на коридорах - але то лише, якщо пари були в якійсь "задупі", як ото 439-а, де й була наша лекція, а так, якщо пари на основних коридорах, то, звісно, в приміщенні універу не палили, нє), йде саме тим проходом, що біля мене, і я знову читаю, а він бере й перегортає мені сторінки аби на обкладинку подивитися - що це за бздура, на яку я проміняла його алгебру?..

чесно, тре було бачити вираз його обличчя! і він ні слова не сказав - ну, що ж тут скажеш? класика все-таки, не якась дурничка :)

13 comments :

  1. якби не шкільна програма я б то сама не читала. я звісно була одна з небагатьох в класі, але мені навіть щось сподобалось. та загалом Тостой такий зануда. Кареніною я плювалась, але таки прочитала. та й взагалі книги про тупих страждаючих тьоток мене бісять туди ж Тетяна з Онєгіна, пані Боварі Флобера. за що від вчительки отримувала. за Тетяну навіть маму в школу викликали, бо я її в творі дурою назвала чи щось таке : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. ой, як ти мене "заусміхала" отим "викликали маму в школу" :)
      Карєніну я недочитала, про Боварі не пам'ятаю, а Тетяна - дура, згодна :)
      а з "Війна і мир" мені щось точно подобалося

      Delete
    2. ну Олександра, не чекала такого!)))) тетяну і дурою? ааа, кого я обманюю, дура вона, дура!)))) сам лист чого вартує - типу я вся ваша, лягла і жду, а ви хоч ноги витирайте...
      Віка, ти таки крута з тою війною і миром, я от регочуся як подумаю з яким виразом на обличчях народ дивився на тебе в маршрутках, на парах і т.д., коли бачив що ти читаєш))))

      Delete
    3. я б не назвала це "крутістю" скорше "мій внутрішній ботан хавав фан" :)

      Delete
    4. я завжди була дуже прямолінійною : )
      до речі оце фото то якийсь новий фільм-екранізація?

      Delete
    5. так, серіал від BBC, 6 серій всього. Петро дивився, тому я й подумала про перечитування оригіналу, а то з серіалу з тою Наташою ніц не ясно :)

      Delete
  2. серйозно. мамі розповідали, що неправильну дівчинку в мені виховують : ) ну власне така і виросла, шопінг не люблю, прикраси практично не ношу хіба обручку, без макіяжу ходжу не те, що сміття винести, а навіть в людні місця і т.д.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ну, я якби теж не люблю шопінг, маю два набори прикрас, і рідко міняю - все в одному ходжу, і макіяж роблю раз чи два на рік :)
      так що ти не одна :)

      Delete
    2. куди котиться світ :D

      Delete
    3. хи-хи, і не кажіть... я теж шопінг не люблю, прикраси маю сто років вже одні й ті ж - хрестик і кульчики золоті, я навіть обручку не ношу - алергія на перстені)))) та-та, і така, як виявилося, буває)
      організуємо клуб любителів книжок і шопонелюбителів?)))))

      Delete
    4. за макіяж та ж історія, максимум туш, яка через рік часу все ще як новенька, і тоналка 1 на кілька років)))) поки не зіпсується

      Delete
  3. Ahaha! Imagined his reaction)))
    +1 to Oleksanrda's comment

    ReplyDelete
  4. хаха )) Так згадався універ і особливо та 439а "в задупі" :-)

    ReplyDelete