Wednesday 6 April 2016

як мама "розважається" в декреті

коли, ще у січні, ми полетіли назад до Лондона, мені було... назву це словом: "скучно"... ще варіант: "не знаю як, але не так"... бо я звикла за ті кілька місяців дома завжди бути "з кимось" (окрім Данусика, звісно), а у Лондоні - Петро на роботі, і ми з сином "покинуті" "самі на себе" цілісінькі дні - це я навмисно так песимістично пишу, піджартовую :)

іншими словами, мені хотілося якогось феєрверку вражень і я для себе вибрала дуже... назву це: "цікавий"... або: "незвичний"... хоч ви подумоєте: "дивний"... спосіб тих вражень досягти. Нам у поштову скриньку постійно кидали рекламу про доставку органічних овочів та/або фруктів і м'яса - щотижня можуть привезти коробку певного розміру "чогось" сезонного. Оте "чогось" насправді відоме наперед (є перелік на сайті, що буде цього тижня), овочі завжди ті, які ростуть і дозрівають у цей момент в британському кліматі або в Європі - але все одно були сюрпризи :)

от я чомусь подумала, що це буде мені поштовхом пошукати нові рецепти для певних овочів, та і Данилку корисно їсти їх органічними, плюс я люблю готувати і на той час була в декреті - дома цілий день, є час "побавитися". Отож, я замовила велику коробку "для проби" - це 12 різних овочів. Мені їі вистачило на 2 тижні! була можливість вибрати коробку з м'ясом або без (я вирішила "без" для 1-ого разу), можна поєднати з фруктами - але фрукти там були доволі тривіальні - не зацікавило, плюс сама коробка овочева могла бути "звичайна" або "зі зменшеною кількістю корінних" (менше картоплі, моркви і всього іншого, що "з землі", а не на рослинці росте) - я вибрала оту "з меншою кількістю" :)

не буду перераховувати все, що мені прийшло, далі розповідатиму лише про сюрпризи, та ті штучки, які спонукали мене до експериментів. Першого тижня мені привезли багааато магнольду! це не зовсім нова для мене, рослина, бо його вирощує моя мама, тому я знала, що це "травка" на салат з помідорами-огірками зі сметаною, або в зелений борщ замість щавлю - буде менш кисле. Ще я пробувала робити з ним пасту - тушкувала магнольд з шпинатом (шпинат теж мені привезли)

сюрпризом 2-ого тижня стала петрушка! адже мені вона дісталася не зеленою, а коріння! петрушки. Як виявилося салат з помідорів, цибулі і отого корінця з оливковою олією дуже навіть смачний! плюс я його використовувала на рівні з морквою до соте, рагу, засмажок до зупок - смачно! а ще я замовила коробку з м'ясом і вперше готувала справжній ростбіф (roast beef) - все вийшло, хоч і довелося дуууже довго чекати (там більше години запікати треба, а я трохи пізно почала готувати - куштували ми страву голодними - може, тому й засмакувало). Для себе я вирішила, що слід спробувати ще раз аби точно визначитися "мій" рецепт, чи "не мій" :)

крім того в другій коробці була селера - моя мама часом робить салат - морква, плюс селера, плюс часничок з майонезом. А я рідко - от і був шанс пригадати той смак. Знову в коробці "знайшла" магнольд - але цього разу іншого сорту, з товстими прожилками, придатний лише для тушкування :)

далі ми з Петром вирішили спробувати іншу опцію коробок - це "коробка рецептів". Туди входять усі інгридієнти потрібні для приготування певної кількості страв на певну кількість осіб (ми вибрали 5 страв на 2 особи). Тут "усі" - це "усі крім солі, перцю та оливкової олії", якщо написано "притрусити 15-а грамами насіння кунжуту для краси", значить у коробці буде пакетик з 15-а грамами того насіння :)

в якомусь сенсі - це навіть ліпше аніж просто овочі! роздруківка з рецептами всерединв - з малюнками і кольоровий та приємної на доторк фактури папір! о це заохочує! і не треба нічого докуповувати в магазині, чи думати, як замінити інгридієнти, котрих бракує. Навіть шукати перепис в інтернеті не треба! Плюс тих страв нам вистачало кожної на два рази! І саме з такої коробки я навчилася готувати картоплю запечену з м'ясом від Джеймі Олівера. Ще мені сподобалася яловичина в соусі теріякі до дикого рису - обов'язково спробую ще раз приготувати та поділюся з вами своїми кулінарними відкриттями :)

12 comments :

  1. цікава розвага : ) але нам такі коробочки навряж підійдуть. бо точно знайдеться щось, що ми не їмо. як от солодкий перець чи селера.
    чекаю рецет яловичини : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. ми все їмо :)
      Петро буває до чогось скептичний (як от до тої ж селери), але потім визнає, що в мене смачно вийшло (наминає "аж бігом")

      Delete
    2. просто мій перець ненавидить. скрізь його унюхає, де я б і не помітила. я капусту варену чи тушену. селеру і кінзу ми обоє недолюблюємо. воно по-троху, але в готових таких наборах точно щось потрапить.

      Delete
    3. точно потрапить, хіба наперед перечитувати, які є інгридієнти кожного рецепту, і замовляти 2 чи 3 з 5 :)

      Delete
    4. влітку буде більше часу, може спробую : )

      Delete
  2. Цікаво. Нам постійно ваучери від HelloFresh в поштову скриньку закидають, але я ще ніколи не пробувала. то кажеш, воно того варте :)
    А що тег omi&t's dispersion означає?

    ReplyDelete
    Replies
    1. я б не хотіла когось переконувати, бо це ж суб'єктивно дуже, але новим клієнтам, наприклад, на перше замовлення hello fresh давав знижку в 20 фунтів, при ціні в 50 - ми вирішили, що 30 це нормальна сума для експерименту при будь-якому результаті. А овочеві коробки (то інша фірма - Riverfood Organic - місцева) взагалі по 16-18 фунтів...

      Delete
  3. Клас!! Ну ти молодець! В нас також такі рекламки приходили та я чомусь все думала що воно того не варта, а так виглядає що таки варта!
    П.С. заставила мене гуглити магнольд ))

    ReplyDelete
    Replies
    1. мене це "розвіяло" від буденності :)
      але рецепти, хоч і пише, що більшість готуються 30-40 хвилин, мені займали годину в основному - алгоритм ще невідомий наперед відповідно не всі дії раціонально робила :)

      Delete
  4. як кльово! я в захваті! шкода, в нас такого нема(
    я от корінь петрушки всюди впихаю де можна, і в супи, і в торгоню, і до мяса, і до овочів тушкованих.... головне дуже дрібно рорізати, бо великим куском мені приторне трохи... а так не відчувається на язиці, але смаку і аромату відчутно додає.
    селеру тільки пробую готувати, покищо на овочеві і мясні бульйони найсмачніше)

    ReplyDelete
  5. я про таке навіть і не чула! то така кльова мотивація щось нове попробувати приготувати!

    ReplyDelete