Tuesday 21 August 2018

3 роки 3 місяці: я пливаю! сам!

так-так, звіт я, звісно, затримала довше нікуди - каюся... але все ж - до діла!

дитина стала ніжною - оці всі прибігання і: "мама, я хочу пообійматися", чи - "мама, дай цьом". Є навіть варіант: "поцьомай мені чічку, і цю теж, і вушко, і лоба, і носика, і ручку, і пузко". Ну, мамі на разі подобається такий варіант синочка :)

ще з популярних висловлювань: "мама, я злякався!" - і обійматися кидається. Ще інколи під час того всього розказує: "там був дивний звук" - це з мультика про Томаса паровозика, здається. Загалом, з мультиків багато всього "береться". Наприклад, про свинку Пеппу я Данусику вмикаю виключно англійською - от він і каже, що цукерка "delicious!", а зупа "disgusting"... ну, так, порівняли зупу з цукеркою, звичайно... а ще мене просто "порвало" на шматки, як він побачивши гарбуз в Ашані кричав: "мама, давай робити pumpkin pie!" :)

на разі багато пам'ятає англійською. Не впевнена чи-то тут підтримують у садочку, чи тими мультиками, чи, власне, пам'ятає, але от "Twinkle little star" співає відмінно :)

запитую:
- Данусик, ти синуся?
- я не нуся
- ти гарнюня?
- я не нюня
- ти мацьопа?
- я не цьопа
- а хто ти?
- я Данилко
а що ти, мамо, хтіла?!

якщо хто забув - то січень-лютий були сніжними у 2018-у році, а 1-е березня - було найхолоднішим днем цієї зими! так от - після прогулянки, класично Данилко приходить весь мокрий - куртка, штани, чоботи, навіть шапка! він наче плаває в тому снігу - катуляється з боку на бік, машинками возиться, на колінах повзає. Я класично беру всі 3 пари рукавиць, які маю. І санки теж малюку сподобалися - вибираються з татом їздити часом по селу. З гори ще не з'їжджають, але якщо тато тягне - то буде сидіти і їхати, керувати куди і як швидко

ми цього року трохи поїздили в Буковель. На разі, я залишалася з Данилком в готелі - але ми знаходили чим себе розважати, вибирали готелі з будиночками, або - та-та-та - з басейном! так от - мацьопо почав плавати в колів басейні! минулого року в морі ніяк не хотів, а тут перший день "морозився" і "віднєкувався", а потім набрався сміливості та поплив! (одразу "спойлер"- в морі все одно не хоче плавати, каже, що вода солена і не йде там де глибоко)

і останнє - це любов до всякого солодкого так готування. Я взагалі вважаю, що дітей варто залучати до створення смакоти - якщо не боїться міксера-подрібнувача-блендера, то вперед. Данилко цей процес "джікання" обожнює! ну, і  куштує потім також - сам же робив!


2 comments :

  1. Ух, мені аж прохолодно стало від ваших фото!

    ReplyDelete
  2. снііііііг!
    я от розумію, що доведется мені вчитись пекти щоб дівчат було чому вчити : )

    ReplyDelete