Wednesday 13 August 2014

виставка "Royal Childhood"

коли писала про Букінгемський палац, мені це зовсім з голови вилетіло, а тепер пригадалося! так от, кімнат 4-5 були присвячені дитинству принців та принцес - дуже багато фото, одягу (і фото, де показано, як дітки у той одяг вбрані), іграшок...

серед іграшок, мене впазив дуже давній екземпляр лялькового будиночку (аналог будинку Барбі, коли Барбі ще не придумали) - там такі деталі усередині! і це все з дерева або тканини, і все таке ммм... видно, що користувалися цим багато :)

серед світлин мені найбільше запам'яталося дві. Друге місце займає те фото, що його "підфарбований" варіант угорі даного допису - воно якесь відверто миле (такі дві принцесси), а перше місце (на жаль не знайшла в "інтернетах"), де принц і принцеса сидять на підлозі прямо посеред картинної гелереї (дивитися попередній пост, щоб оцінити рівень пафосу тої кімнати) та читають книжки (кожен свою) - то якось так природньо для них не помічати навколишньої розкоші...

і ще одне враження - була зала, де крутили уривки відео теперішньої королеви Елізабет, коли вона була дитиною-підлітком-юною. То ми з Петром мало чи не байдуже пройшли мимо (ну, "кіно" з британською королевою, ну ок...), а британці вмощувалися на лавочки і дивилися - от треба ж вона їм, та? ніби вони своєї ж королеви ніколи не бачили... :)

5 comments :

  1. Щодо того, що вони почувають природно серед розкоші: я ще до минулого поста хотіла дописати, що вся та розкіш якась сама по собі "природна". Ну типу, це ж королівський палац і яким же ще він має бути. Бо коли дивишся фото будинків усяких там януковичів-пшонок: ну ніби ж там те саме золото, червоне, купа картин і т.д., але все воно таке психоделічне,огидне, а тут відчувається, що серед цих інтер'єрів жило багато поколінь осіб королевської крові і поводили вони себе (принаймні на людях) так само вишукано. І якось навіть сам палац увібрав у себе цей дух (я там не була :), але по фото так здається).

    ReplyDelete
    Replies
    1. уявити, що ти в тому живеш важко :) а ще усі меблі антикварні і видно, що де-не-де пооббивалися дерев'яні підніжки і таке інше - мені одразу хочеться то все негайно "сховати" в музей :) а королева тут прийоми влаштовує... :)

      Delete
    2. ну бач, хтось же таке цінує, все ж таки :))

      Delete
  2. Oй мені таке дуже подобається - дивитись дитячу моду того часу. Фото й дійсно шикарне, аж хочеться побачити те якого ти не знайшла в інтернеті :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. угу, ото невдача - там чорнобіле фото, сидять такі на колінах на підлозі і кажен свою книжку читає, а зверху СТЕЛЯ, а навколо картинна галерея і безцінні предмети мистецтва... :)

      Delete