Monday 14 September 2015

недоліки Британії очима британки

в зв'язку з сирійськити біженцями в Британії, як і в Європі, почався срач в суспільстві - хтось їх жаліє, а хтось вважає, що досить вже "пАнАЄхавших". А мені от найбільше сподобався оцей пост якоїсь жіночки в tumbrl:

British racists are such deluded losers - I’ve seen so much comment about how all refugees everywhere want to come here and take all our stuff. Like these stupid Brits genuinely think this is the best place to be when its way crapper and more unequal than a lot of European countries. I hate this revolting “Britain is so great everyone wants to be here” superior attitude. No one wants to be here. It’s cold, it’s wet, we are internationally renowned for having shit food, our parks are shit, our government is shit, were surrounded by beaches that we can’t hang out on because of aforementioned shit weather, and summer lasts 3 fucking days, there’s UKIP members all over the place, no one can afford housing, everyone’s drunk, fucking pop up shops are everywhere, the cinema costs ten fucking pound, no one can get benefits, even when they’re entitled and they jump through the flaming hoops suspended across the laser wearing sharks, the suburbs are occupied by boring white people, who move house to get their kids into a school exactly the same as the fucking school round the corner because “it’s got a slightly better reputation and new toilets”, our education and health system is being ruined by capitalist bureaucrats who give zero fucks about people being educated or healthy and the entire country, including me, sits transfixed watching people cry over baked goods every fucking Wednesday. They don’t want to fucking come here. They’re fleeing a fucking war. Fucks sake.

мій "вільний" переклад: британська расисти такі вишукані лузери - я вже бачила занадто багато коментарів про сирійських біженців, які хочуть приїхати і все у нас відібрати. Наче ці "брітики" справді вважають, що Британія найкраще місце на Землі, коли насправді тут купа лайна та існує більша соціальна нерівность, аніж у багатьох європейських країнах. Я ненавиджу це зверхнє ставлення "Британія така крута, що всі сюди хочуть". Ніхто сюди не хоче. Тут холодно, тут сиро, ми відомі на весь світ своєю поганою їжею, наші парки погані, наш парламент поганий, ми оточені пляжами, якими не можем насолодитися через вищезгадану погану погоду, літо триває три дні, члени UKIP навколо (партія, що прагне виходу Британії з Шенгеньської зони - щось на кшталт нашої "Свободи"), ніхто не може з легкістю платити за проживання, всі п'яні, далі щось про магазини, чого я не розумію, кіно коштує 10 фунтів, ніхто не може отримати допомогу, навіть ті люли, які мають на це право мусять стрибати крізь палаючі перешкоди, передмістя заповнені нудними білими людьми, які переїжджають в інший будинок, аби відати дітей в школу точно таку ж, як за рогом, лише тому, що вона має трохи кращу репутацію та нові туалети, наша освіта та медицина зруйновані капіталістичними бюрократами, які не розуміються в освіті та здоров'ї і ціла країна, включаючи мене, завмерла спостерігаючи щосереди, як люди плачуть над спаленими булочками (натяк на шоу "The Great British Bake Off" - як "Пекельна кухня", але тільки тортики готують). Вони не хочуть сюди. Вони просто тікають від війни

дуже тонко підмічені недоліки Британії... правда, не знаю чим їй парламент не вгодив - я так дуже детально британською політикою не цікавлюся. І до парків у мене претензій нема... а ще, на відміну від авторки, я думаю, що вони таки хочуть сюди. І от уявіть, як ТАМ погано, якщо ці люди готові все кинути, ризикувати своїм життям та життям своїх дітей, щоб приїхати СЮДИ?! 

5 comments :

  1. Якраз вчора говорили тут про біженців - як же їм вдома погано, що в концтеборі вони мають набагато більше
    http://espreso.tv/news/2015/09/14/fotofakt_u_nimechchyni_bizhenciv_rozmistyly_v_kolyshnomu_konctabori_bukhenvald

    а про магазини - це якісь короткотермінові проекти для розпродажів, гугл знає)

    цікаво, що це думка британки, бо всі десь розуміють, що то правда, причому в таких постійних речах як погода і їжа. Але все одно переважає те, що Британія - це круто))

    ReplyDelete
  2. Ого, та так виходить що там все погано :) вона зачепила прямо всі сфери життя. Їжа? В вас погана їжа? Про все інше питати не буду, бо то складна тема :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. та не все :) наприклад про допомогу мені якось "бім-бом" важко її отримувати чи ні, бо мені ніяка допомога не світить
      про "нудних людей" це був натяк на британський снобізм, що правда існую повсюдно, і я до цього ставлюся з гумором :)
      про парки я не згодна
      про парламент не знаю, як і про освіту
      банки працюють
      фінансова сфера розвинена
      робота є
      з недоліків, з якими я згодна: так, тут дуже дорого! і не всі можуть з легкістю заробити на проживання, люди часто не мають заощаджень, і беруть кредити до своїх 75 років; так, тут в основному похмуро і сиро (в самому Лондоні менше дощів, але сонячно від того не стає); і британці ніфіга не розуміють про їжу (тут мається на увазі не продукти, а саме в сфері обслуговування - а галичани, а особливо львів'яни в тому плані дуууже балувані, сама маєш знати), залишається готувати смаколики самостійно, і я десь окремо пост про їжу писала, по-моєму зимою минулого року, там є деталі; і медицина - вона ніби непогана, аде щось в цій схемі не працює, а в наш ще ж ментальність інша і інші очікування, плює в мене тато лікар, в Петра мама... а самі лікарні (приміщення) дуже сучасні і гарне, сучасне обладнання - це так...

      Delete
  3. Вот і Австралія приймає 12 тисяч Сірійських біжанців цього року, і тут так само диверсія з цього приводу. Я розумію що там війна і люди таки тікають, але 6 тисяч з тих 12 збираються заселити в Сідней. От і думай після довгого процесу по візи і всіх бюрократичних кроків декому так і не вдається набрати "потрібну" кількість балів щоб сюди приїхати. А їх привезуть і розселять і звісно ще будуть утримувати, бо ж вони дійсно без нічого. А після перечитання купи новин і після побачиних фото як виглядають частини Європи де проходили ці "незщасні біденці" починаєш задумуватись а де ж справедливість?

    ReplyDelete
    Replies
    1. мене найбільше дратує, що вони-то без нічого, але багато хто й не прагне знайти роботу і стати незалежним від держави. Просто користуються благами, за рахунок моїх податків, і вимагають ще більших благ

      Delete