Tuesday 29 December 2015

переїз та нова квартира в E3

ми переїхали! насправді це сталося ще в вересні і цей пост висить у чернетках десь з того часу... щось мені все не вистачало чогось аби дописати його. Але от вважаю, що відкладати далі нікуди та ділюся цією новиною :)

раніше, нагадаю, ми жили в City, під офісом можна сказати. Але той район не дуже підходить для дітей - багато машин і туристів, шумно, мало парків, а дитячих майданчиків повна відсутність взагалі. Тому ми вирішили шукати квартиру трохи далі від центру і переїхали в E3 (East 3, а попередній індекс у нас починався на EC1 - East City 1)

оскільки я провела літо в Україні, то вибирав нову квартиру Петро сам - і вона дуже світла! нам з Данусиком тут комфорно та надзвичайно подобається. Загалом квартира така ж, як попередня - одна спальня, одна ванна, кухня спільно з вітальнею, то й же метраж, навіть поверх теж перший (по-нашому другий)... правда, тут є балкон. Але на ньому не можна ні сушити речей, ні щось складати - має будинок ззовні гарно виглядати, ставити можна хіба столик і крісла - для пиття кави улітку. В правилах саме так і написано! і так, він достатньо великий для цього - по українських мірках просто величезний! ще в правилах написано, що зовнішні вікна слід мити раз в місяць, хоча ми ні разу цього ще не робили - але ж кумедно, пра?..

і з нових відкриттів, що в таких будинках, в "спальних" районах, якщо квартира на ground floor, то до неї йдуть не балкони, а тераси! вони ще в кілька разів більші за балкони, прям, як свій міні-сад (ці тераси за розміром часом навіть більші за прибудинкову територію біля town houses - такі довгі ряди спарених будинків (це типова британська забудова, я не бачила ще жодного окремостоячого будинку тут - все спарки, або багатоквартирні будинки)

ну, і райончик наш дуже спокійний тихий - навала індусів та замотаних ніндзь, є базар, маленький супермаркет tesco навпроти та кілька великих за 10 хвилин пішки. Тут немає офісів - цілком житловий квартал, зате багато дитячих майданчиків, парків і шкіл (а от з ситсадками трохи печаль... але це тема окремого посту). І нам близько (20 хвилин пішки) до Canary Wharf - це такий новий фінансовий центр, як нове City в Лондоні, розташований на "островах" - дуже багато каналів Темзи та мостів через них. Самі канали теж красиві - на вихідних влаштовуємо прогулянки вздовж та дивимося на лебедів, качок і баржі (якась напевно є "романтика" в тому, щоб жити на баржі?.. але я її не розумію, тої "романтики"...)

деякі особливості пошуку (я вже колись писала, як ми вибирали попередню квартиру, так от кілька порад пісня нової ітерації):
  • варто шукати квартири в новобудовах, вони менш знищені, світліші, мають хороші та ВЕЛИКІ вікна, сучасні... та й загалом менше прихованих проблем
  • обов'язково хтось має бути присутнім, коли клерк затовнює check in report (звіт при в'їзді). По тому звіту потім при вашому виїзді будуть вирішувати скіко ви зіпсули чого (трішини чи плями на стінах, наприклад). Кожен орендар залишає депозит в розмірі 6-итижневої оренди - і з тих грошей можуть вирахувати суму збитків, що ви вчинили
  • поробіть собі власні фото, що і де стояло - до нас по факту звіту було купа притензій в стилі "де якесь дзеркальце, що стояло на комоді", чи "де рушники", бо ми все зайве поховали і воно забулося, що треба дістати назад. Доводилося згадувати, де ті речі і пояснювати
від нової квартири нам до офісу 40 хвилин на метро, але з пересадками, або десь більше години в автобусі - прямий маршрут, але шанс корків 50/50 (або буде або ні). Ото вийду з декрету і доведеться кататися...

і фото на завершення!

17 comments :

  1. Який ваш тато молодець! Вибрав вам дуже гарну квартиру. Кухня взагалі чудова. Вітаю з переїздом ( хоч і через півроку, але ж то краще ніж ніколи :-D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. дякую! тато точно молодець! і про півроку ти теж права "как всіґда" :)

      Delete
  2. Вітаю! Дуже гарно у вас, мені ванна чомусь особливо сподобалась!
    А на рахунок всяких штучок що де було - то у вас винаймаються обмебльовані квартири (бо тут в нас тільки пусті)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. може бути і так, і сяк. Ми шукали умебльоване. Ціна від цього не залежить (тобто, за ту саму цифру можна знайти і так, і сяк). У нас з меблів є лише Данусикове ліжко, та й то малюк спить з нами і вже майже з нього виріс (ми купували маленьке, 90 см), послужило лише перші кілька місяців :)

      Delete
    2. і аналогічно з технікою - що є то є. Тут був навіть посуд, а на попередню ми купували баняки-пательні. Тарілки ми з самого початку привезли свої (нам Microsoft замовив цілу фуру, щоб можна було перевезти речі, то входило в relocation, що вони пропонували - але ми зібрали кілька коробок для посуду, постільної білизни, скатертин, рущників), а тут і їх не треба :)
      і дякую! ванна нам теж більше подобається, ніж на попередній :)

      Delete
    3. оо, омебльоване це круто! бо в нас так як каже Юля - лише пусті бувають. Ну хіба ти винаймаєш безпосередньо у власника і він сам все своє залишає. А ліжечко у вас справді малюсіньке на вигляд :)

      Delete
    4. 90 см писало в специфікації, а Данилко вже більше 80 має :) ми брали з розрахунку "до року", а мацьопе й так там не спить :)

      Delete
  3. з новосіллям! гарна хатка.
    п.с. бачу в людей нормальну підлогу і моє серце обливається кров’ю, коли дивиться на ці кляті килимові покриття : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. в нас у спальні теж ковролін :)
      воно для ніг приємно (саме в спадьні), хоча як подумаю скіко там пилу теоретичноможе бути... :)

      Delete
    2. ааа, як я розумію Олександру! в нас те саме з тим килимовим покриттям :( в гамериці певно неможливо знайти апартаментів з нормальною підлогою

      Delete
  4. Супер квартирка. Кухня шикарна!!! А от ліжечко в Данилка щось маленьке )))

    ReplyDelete
    Replies
    1. так, воно до року (90 см), а оскільки Данусик у півроку вирішив, що він спить більш менш спокійно лише біля мами, то ліжечко стоїть без діла :)
      нове плануємо купити, як з нами спатиме добре :)

      Delete
  5. і ми вітаємо з переїздом, хоч і давненьким :) гарно у вас і справді дуже світло! Петро молодець! і кухня крута і велика - мені дуже сподобалась! З балконами тут те саме - хіба лише столика з кріслами можна поставити, але ми час від часу таки сушимо речі і надіємось що ніхто не побачить )) а ще вивезли туди доціну машинку, бо вже місця в кладовці не було, то теж поки не попались бо вона низенька і з вулиці не видно ) хоч у вас перший поверх, то таки видно певно буде ) а ще в нас те саме з депозитом і вирахуванням з нього грошей в разі чогось...

    ReplyDelete
    Replies
    1. в нас огорожа на балконі скляна :) будинку два роки всього, то він такий моднячий - багато шкла, в подвір'ї все красиво задизайнено... але! наш балкон виходить на задню сторону, де проходить колія DLR - наземне, автоматизоване (без водія) метро (воно дуже тихенько ходить, я спала супер з першої ночі, так що це не недолік) - тому наш балкон якби важко подивитися :)

      Delete
    2. ну тоді можна сміло виставляти одяг сушитись ))))

      Delete
  6. така сучасна і затишна квартирка! головне, що тсвітла багато)

    ReplyDelete
    Replies
    1. так, мені це теж імпонує, особливо в хмарному Лондоні :)

      Delete