Wednesday 20 February 2013

місяць перший: квартира на Oxford Street

квартира, де ми мешкаєм у Лондоні (та, котру нам Microsoft винайняв на перші 2 місяці), знаходиться на бічній вулиці Oxford Street. Oxford Street повна-повнезна магазинів: і відомих торгових марок, і дизайнерів (вже десь про то казала...), і з одягом для "простих смертних" - це, загалом, дуже навіть прикольно, але!

наша бічна вуличка "slightly" інша... це арабська вуличка!!! навколо одні східні магазини, ходить купа "замотаних нінзь" (thanks Мар'яні за точне порівняння), в кафе не продають алкоголь, зате є кальяни на кожному столику - і той запах не вивітриться з Edgware Road навіть через років 100... "замотані нінзі" - це історія окрема... от що мене в них найбільше дивує, то це їхня кількість по магазинах навколо - де вони ходять у тих блискучих футболках-джинсах-сукнях?.. їх значно більше, аніж західних дівчат, і вони купують більше, і ходять з більшими пакетами... а ще - от як кажуть "східняки" (це так Петро арабів називає): "наші жінки себе не виставляють напоказ, вони красиві лише для свого чоловіка вдома, на людях вони завжди скромні...", а тепер мої спостереження:
  • іде така "нінзя замотана": в чорному, на голові якась "фігня", щоб волосся не було видно, але личко! йой! воно розмальоване десь так, як я виглядала на випускному в універі (в мене була блакитна сукня в фіолетові та рожеві метелики і такі самі тіні на очах - від фіолетового до рожевого і "назад" до блакитного). Там тонна косметики - і стрілки тобі, і тіні кольорові, і помада яскрава... і ще аромат - шлейф квіткових парфумів за нею тягнеться кілька метрів
  • іде європейка (навіть уточню - блондинка - тобто, точно європейка або американка, нічим східним і не пахне) - вона в якихось "странних" джинсах, в звичайній курточці і футболці, взагалі не намальована! в неї волосся - наче і не розчесане та "плаче" за гребінцем :)
то хто з цих двох образів привертає до себе увагу?! таких розмальованих жінок, як "східнячки", я не бачила ніде - ні на вечірках, ні на весіллях, ні в клубах. Чесно-чесно! і я зовсім не расистка, хіба трішки :Р

той будинок, де ми живем, називається "Forset Count". І він весь - це апартаменти, які здають на день, тиждень, місяць, чи "скіко тре". В оплату одразу включені всі комунальні та всі податки. І навіть "тьотя" приходить раз на тиждень прибрати і замінити постіль та рушники. Якщо вам потрібно частіше, то і пральна машина є, і пилосмок, і швабра, і відро - як я люблю казати: "enjoy". Кухня теж повністю укомплектована - і посудом, і склянками, і горнятами, і сковорідко-баняками, і технікою (посудомийна машина, тостер, електричний чайник, мікрохвильова та духова шафа теж)


No comments :

Post a Comment