Tuesday 11 June 2024

4 роки 6 місяців: зовкінг

найбільшим приколом цього місяця була Кирилкова білінвічність. Бо інколи він знає слово англійською і намагається його вживати/відміняти українською. І це виходить дуже смішно. Наприклад, вперше таке було, як він сказав Петру: "тато, не клапай" (clap - плескати, як "плескати в долоні"). От "не клапай", що то ти "клапаєш"? у нього зараз одна з улюблених пісеньок "I can make your hands clap"... але найсмішнішим було, коли він нам розказував "зовк". З таким хитрющим виразом обличчя каже: "квасний я зйобив зоук?" - а ми собі зирк один на одного - "зовк"? шо таке "зовк"?!! аж раптом Данилко здогадався, шо це joke - жарт. Так що Кирилко любить "зовкінг" - жартувати

ще було кумедно, як Петро з Кирилком поїхали по піцу. І Кирилко почав просити "зелі ай". Петро такий "aye" - це око, ладно... а шо таке "зелі"?.. зелене?" - каже: "покажи мені пальцем, що то ти таке хочеш". Той веде і показує желейні очі (видно, лишилися з якогось Хеловіну, чи що). Петро купив два - йому і Данилку. А вдома ніяк не може заспокоїтися - ну, що ж то за "зеді ай"?.. я кажу - " хіба не "jelly aye"? і Петро такий - "ааа... точно!" фейспалм )

Кирилко продовжує ходити в садочок і все краще та краще адаптовуться до того всього, що там відбувається. Завів собі найкращого друга Давида. Почалися оці стандартні садочкові приколи - я з дівчатками не дружу, я не люблю рожевий колір, я не хочу дружити з Іваном, Хистя (Христя, вихователька) мене не сухалася, Атем (Артем) з Давидом билися і мені це не подобалося, я не хотів іти на заняття. Але загалом я бачу багато класного прогресу і чогось він там тай вчиться - наприклад, вже через тиждень перепитував мене чи він вірно тримає ручку/пензлик, навіть хвалився: "бацис, як я тимаю юкою? павильно?"

також відбувся перший Кирилковий виступ! при чому зразу з козирів зайшов - він приєднався до Данусикового виступу в театрі. Все було гарно (крім того, що у той день було 4 тривоги і 2 з них перебивали подію - після другої залишки вистави перенести на інший день, але садочок був першим - тому Кирилко відстрілявся). Може так негарно, але поруч з Кирилком стояв хлопчик, який весь той виступ плакав. І шкода було дитину, але Кирилко так на нього дивився - аж нахилявся та заглядав в обличчя - з таким зачудуванням: "що тут коїться? чому він плаче? шо таке? не розумію.."

окрім участі у виставі з молодшою школою, Кирилко ще мав свою Норовічну вечірку, де вони ставили Різдвяну казку. Якщо для виступу зі школою костюм робила сама школа, то тут треба було брати в оренду костюм мушкетера. А в прокаті костюмів продавали маски! не знаю, як ваші діти, а мої якраз з 4-ох років переживають період шаленого захоплення від "dress up" - їм подобаються костюми героїв, їхня зброя, чи капелюхи, чи хвости/вуха тваринок. Отож Кирлко випросив маску Ironman і тепер вони з Данусиком регулярко влаштовують fight-и супергероїв

ми продовжуємо їздити в Буловель в спа басейни. Цього року з покращень - Кирилко плаває з нарукавниками! тому з ним більше не треба сидіти в джакузі, а можна усім насолоджуватися великим басейном. Єдине, що йому все одно треба на комусь "нависати" - і нависає він зазвичай над татом. Мені ж доводиться підміняти час від часу, щоб Петро міг хоча б на трошки сходити в сауну. Але прогрес є і це дуже радує )