Friday 31 July 2020

місяці 4-6: спостережливий хлопчик

дрібнота наша підросла і ми почали трохи подорожувати. От укінці 4-ого місяця ми з'їздили в Буковель показати дітям сніг (так-так, зима цього року була така, що доводилося кудись їздити, щоб на сніг дивитися). І досвід був позитивний - їхав Кирилко в машині спокійно (в основному спав на руках, звісно), до території призвичаївся швидко. Мама навіть в басейні поплавала, поки він посидів в тата на руках. A святкування Нового Року ми їздили до моїх батьків в Рівне. А потім у нас було ще дві вилазки в гори - одна самостійна, а інша на зимову корпоративну вечірку. Кирилко уже відвідує вечірки! уявіть собі! :)

дуже цікаво, як дітки по різному розвивається - от Кирилко дуже уважно все розглядає, іграшки передає з руки в руку. І він цього навчився дуже рано, Данилко точно пізніше цікавився іграшками. Плюс в Данилка улюблених іграшок не було як таких, а от Кирилко явно має такі, які йому подобаються, а які ні, а от у фізичному плані навпаки - Данилко весь час кудись біг-спішився, він у три місяці вмів повзати на спині - відштовшувався ногами і сунувся головою кудись. А Кирилко лежав собі перші 5 місяців навіть перевертатися не рвався від слова "зовсім". Переіертатися я його вчила - реально показувала куди тяшнути яку руку-ногу, шоб вийшов переворот! але на 6-ому місяці все змінилося - Кирилко навчився перевертатися і якимось чином переміщатися у просторі (бо "повзанням" я то назвати не можу, але все ж навколо своєї осі він крутився і потроху навіть сунувся, де йому треба було. Тому лишати його самого уже тепер "зась" - треба стерегти :)

окрім того Кирилко десь на 5-ому місяці навчився таляпатися у ванній та навчився реготати (я перший справжній сміх почула 25-ого лютого). А ще повторювати склади - ма-ма-ма, ба-ба-ба. А коли плаче, то дуже навіть чітко каже:"мам!" - тому "ачівка" "перше слово" зарахована! взагалі Кирилко дуже балакучий, йому можна щось розповідати, а він підтримуватиме розмову ставляючи у правильні моменти "агу". Це може так виглядати:
- привіт, Кирилко
- а-гу
- привіт, моя ляля
- а-а-гу
- Кирилко хороший хлопчик?
- агу!
- ой, хороший! гарнюська!
- агу! агу!

2 comments :

  1. якби хто дивувася, де Кирилко на перших двох фото - то він отам у слінгу, спить ляля :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Навіть і не дивуюсь і переконана, що лялі там добре-добре!

      Delete